If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Благодаря, чел съм я, но не намерих нищо. Става дума за модулчето до плафона с микрофона. При повечето коли там има падащо чекмедже за очила, докато на мен ми попадна такова с три копчета: SOS, info и nav. Свързано е с блу енд ми модула някак си. Може би elearn или нещо от сорта ще помогне по отношение на схема, но го нямам.
Колеги, съжалявам, че се намесвам в темата, но Аз имам модул с кабелите и всичко останало и търся някой който да ми помогне със свързването. Ако на някой му се занимава може да ми пише.
Поздрави.
-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
bobi_kz, още ли никой не ти е помогнал? Драсни на лично да се пробваме със свързването и да пием по бира.
ecotronic, благодаря за схемата но не ми помага. Гледал съм я няколко пъти. Може и да бъркам или да изпускам нещо. Трябва ми схемата на свързване на модула със SOS, info и nav. Alfa No.: 1560785020. Интересно ми е също и на какъв принцип функционира SOS бутона. Подава команда към GPS антената чрез излъчване? Към кого? Застраховател?
Да разбирам, че на теб ти трябва схема и евентуално описание на връзките на това от снимката?
Мисля, че в E-learn такава схема няма.
Има само описание на връзките на конкретни компоненти (конекторите) от нещото (G010), примерно - бутон за отваряне на багажника, парктроник, осветление и пр.
На схемата, касаеща B&M модула, интересен е само микрофонът. Цялата останала комуникация се осъществява по can шината (най-вероятно и комуникацията за която питаш).
За бутона SOS няма подробно описание. Описана е само връзката му с навигацията.
Силно ще се учудя, ако GPS антената се ползва за излъчване. По-скоро телефонът се ползва за известяване и може локално да се логват GPS координати при определено събитие.
Накратко - мисля, че схемите и описанието от онзи линк са всичко необходимо за подкарването на B&M модула.
PS:
SOS функцията, както и всичко свързано с B&M бизнеса, е описано тук.
На B&M модула виждам две букси за коаксиален кабел (ако така мога да се изразя), което значи че другата е за GSM. Което от своя страна потвърждава написаното в пдф-а за изпращане на SMS при събитие с GPS координати, получаване на обаждане и т.н. В случая ако бях уговорил немеца да ми изпрати и буксите към B&M модула, USB-то и въпросният SOS модул, щях да видя кое къде влиза като цветове, но... здраве да е. Колата и без това вече е пусната в шредера. Ако тази функция е активна само докато колата е в гаранция, тогава съвсем се обезмисля цялата операция. Благодаря все пак. Дано имам късмет с прокси конфигурацията. )
За България вероятно да... За съжаление. В интерес на истината преди година се прибирах с едно BMW Е91 от Хамбург, но не ми достраша да натисна копчето. Имаше такова. Две седмици след прибирането в България светна на дисплея такава иконка. Явно си е работило и усети че колата не я чака нищо добро. Най-интересното е че по време на път в Германия и Австрия получавах новини за пътната обстановка и това не беше от радиото. Много деликатно се намаляваше звука и говореше някакъв бастун... Абе изпипана работа... Явно по GPS подаваха инфо.
Има ли някъде списък с гласовите команди на BM модула? Отнасят се само за Bluetooth и USB или изпълнява и други функции?
Колеги, а някой има ли идея от къде може да се намери карта за това нещо, ако не за БГ, поне Гърция и Румъния. СЪмняваме ме картите за голямата навигация да са съвместими. Рових в полския форум, ама там само за Полша има
---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:28 ----------
Аз не успях да се справя с прокси процедурата, макар и да спазвам указанията, но ако третият коментар от полската тема е верен, то значи ми трябва ГПС антена...
Странно, но може би факт. Голяма занимавка е с различните номера на модули. Над 10 са разновидностите през годините и то без значение от нивото на изпълнение.
"Let me add some information:
1. If you find a navigation system (Blue & Me NAV) that matches your car (according to the above), then you can boldly buy And the whole thing will work You will need a GPS antenna with a HRS GT-5 (for example, with allegro for about 30-40zł). I mounted the antenna under the grill of the central air intake.
Comment